Ernits: võimalik, et meid päästis Goast turismimess

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits.
Peeter Ernits. Foto: Toomas Huik.

Goas koos 150 saatusekaaslasega kolm päeva tagasipääsu oodanud ajakirjanike liidu esimees Peeter Ernits pidas võimalikuks, et sai koju tagasi tänu turismimessile, mille eel ei soovinud reisifirma endale probleeme tekitada, kuna müüb sealgi reise.


«Nähes seda segadust ja hämamist, mis kohapeal valitses ja kuuldes jutte Travel INi võimalikust pankrotist, tahaks ma teada, kas saime tagasi tõesti tänu nädalavahetusel toimuvale turismimessile,» lausus Ernits. Kui lennufirma käigu pealt ümber vahetatakse, saavad selle taga tema hinnangul olla ainult rahalised probleemid.

Eriti paneb Ernitsat enda sõnul imestama, et ehkki lend lükkus edasi palju kordi ja keegi ei teadnud öelda, millal see lõpuks teoks saab, oli tagasilennu eel saadud vautšeril kirjas 9. veebruari kuupäev ja õige kellaaeg. Järelikult oli see juba ammu teada.

«Teiseks ei saa maa aru, kuidas tänapäeva netiajastul informatsioon nii vaevaliselt liigub, et kui Tallinna lennujaamas on teada, et reis lükkub 12 tundi edasi, siis ei tea reisikorraldaja sellest midagi,» leidis Ernits veel ühe vasturääkivuse.

Kuna tagasilennu aja suhtes valitses suur teadmatus, mistõttu tuli kogu aeg valvel olla, ei saanud kahel lisapäeval keegi õieti enam puhkust nautida. Ja ehkki igas hoellis pidanuks olema vähemalkt üks tuba, kus inimesed reisi pikenemise korral oleks ennnast pesta ja puhata saanud, seda Travel INile millegipärast ei antud. Nõnda tuli viimased 16-17 tundi rannas sääskede käes veeta.

Ernitsa sõnul olid inimesed ikka väga tülpinud ja pahased. Keda Eestis kohustused ootasid, rippusid pikalt telefoni otsas, ehkki naasmise aega ei osanud neist keegi öelda. Paljudel noorpaaridel lõppes raha otsa, vanematel inimestel tekkis aga tervisehädasid. Nõnda teab Ernits rääkida, et üks suhkruhaige luges murega allesjäänud tablette.

Kahjunõude esitamiseni pole reisiseltskond veel jõudnud, kuid kui seda tehakse, kavatseb ka Maalehe peatoimetaja asetäitjana töötav Ernits seda teha. «Pidin teisipäeval tööl olema ja oli sõlmitud hulk kokkuleppeid, mis nüüd vett vedama läksid, sest jõudsin alles täna tööpostile,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles