Eestist sõidab Vancouveri olümpiamänge vaatama sadakond inimest

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vancouver - taliolümpiamängud peetakse lumeta?
Vancouver - taliolümpiamängud peetakse lumeta? Foto: The Canadian Press/Press Association Images

Olümpiamängude ametliku piletimüüja Estraveli andmetel sõidab Eestist Vancouveri Taliolümpiamängudele turistina omadele kaasa elama kokku umbes sada spordisõpra.

Pealtvaatajate tribüünil lisanduvad Eesti võistlejatele pöialt hoidma ametliku olümpiadelegatsiooni liikmed ning Kanada kohalikud eestlased.

Estraveli turundus- ja kommunikatsioonijuht Mari-Liis Rüütsalu sõnul mõjutas olümpiamängudele sõitjate hulka sihtpunkti kaugus ja sellest tulenev keskmisest kallim piletihind.

«Lennupiletist ja majutusest koosneva Vancouveri OM reisipaketi keskmine hind jääb 40 000 krooni ringi, sellele lisandub veel kohapeal elamise kulu ja võistluspiletite hinnad,» rääkis Rüütsalu. «Paljud Vancouverisse sõitvad eestlased kombineerivad olümpiamängude külastamise oma suusapuhkusega, sest Whistleri suusakeskus on üks maailma parimaid. Lisaks külastatakse sageli ka oma Kanadas elavaid sugulasi,» lausus Rüütsalu.

OM võistluspiletitest pakkusid eestlastele oodatult enim huvi murdmaasuusatamise alad. Võistluspiletite hinnad jäid vahemikku 300 - 13 200 krooni.

Kokku oli Eestile eraldatud 1366 taliolümpiamängude võistluste piletit, millest Rüütsalu sõnul on enamik praeguseks müüdud. «Mõnikümend piletit on veel järgi vähematraktiivsetele aladele,» ütles Rüütsalu. Pileteid saab tema sõnul Estravelist osta kuni olümpia algusen.

XXI Taliolümpiamängud toimuvad Kanada läänerannikul Vancouveris ja Whistleris 12.-28. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles