Tarmo suundus Nordlandiat päästma

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja Tarmo.
Jäämurdja Tarmo. Foto: Küllike Rooväli

Kuigi Eckeröline`i Eesti filiaali andmetel pidi nende jäävangi jäänud reisilaev Soome poolt abi saama juba kella 14.30 ajal, pole seda veel tulnud ja Nordlandiat suundus päästma Eesti jäämurdja Tarmo.

Veeteede ameti talvise navigatsiooni talituse juhataja Martin Kaarjärv ütles, et soomlaste kaks jäämurdjat on praegu mujal hõivatud ja seetõttu otsustas Eesti pool oma abi pakkuda. Tarmo asus Helsingi majaka lähistel jäässe jäänud Nordlandia poole teele pärast kella kahte päeval. Laevani jõudmiseks läheb Tarmol paar tundi.

Kaarjärv lisas, et praegu on Nordlandia tegelikult käigu sisse saanud ja liigub, sest temast möödus Tallinki laev Star. Kui kaua Nordlandia sel moel sõita saab, pole kindel.

Helsingist kell kaheksa väljunud Nordlandia jäi jäävangi mõni aeg pärast väljumist. Esialgu lootis laevafirma, et abi saabub pea ja reisijad õnnestub kohale toimetada vaid paaritunnise hilinemisega. Nüüd on laev Tallinnasse oodata pärast kella 18 ehk kümme tundi pärast väljumist. 

Graafiku järgi kell 17 Tallinnast väljuma pidanud reis väljub praegustel andmetel 19.45 ja jõuab Helsingisse pool tundi enne südaööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles