Kruiisilaevad viivad Haitile jätkuvalt turiste

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Liberty of the Seas heitis end katastroofist hoolimata Haiti rannikule ankrusse. Pilt tehtud 2008. aasta suvel.
Kruiisilaev Liberty of the Seas heitis end katastroofist hoolimata Haiti rannikule ankrusse. Pilt tehtud 2008. aasta suvel. Foto: Andreas Hobi

Firma Royal Caribbean International kruiisilaevad viivad katastroofist hoolimata turiste Haitile aega veetma.

Kruiisilaevad heidavad ankrusse Haiti põhjarannikule Labadee lähistele, mis ei saanud maavärinas kuigi suuri kahjustusi ja kus asub Royal Caribbeanile kuuluv kuurort, vahendas Norra E24.

Firma juhi Adam Goldsteini sõnul tähendab kruiiside jätkamine Haitile sissetulekute tagamist kohalikele ja leevendab nii tragöödia tagajärgi. Lisaks toovad laevad saarele puhast vett, toitu ja muud abi.

Kuigi laevafirma avalduste järgi on turistide toomisel saarele õilsad eesmärgid, on mõned reisijad siiski negatiivselt reageerinud ning blogi kaudu teada andnud, et rannal lebada ja mõnuleda tundub üpris mõeldamatu, sest samal ajal võitlevad maavärina tõttu kannatada saanud inimesed toidu ja vee pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles