Harilaid alustas teekonda Heltermaa-Rohuküla liinile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil parvlaev Harilaid.
Pildil parvlaev Harilaid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Parvlaev Harilaid siirdus esmaspäeva lõunal Virtsu sadamast teekonnale Heltermaa-Rohuküla liinile.

Toetudes ilmastikuprognoosidele, mis näevad erakorraliste olude püsimist, alustas Väinamere Liinid parvlaeva Harilaid mehitamist esmaspäeva varahommikul, valmistamaks ette laeva viimist Hiiumaa reisiliiklust teenindama, vahendas ettevõtte pressiteade.

Keskpäeval edastas Hiiu Maavalitsus otsuse Harilaiu toomiseks Heltermaa-Rohuküla liinile ning Harilaid asus Virtsust Hiiumaa suunas teele. Jääteede hoidmiseks sõidab laev Virtsust ringiga ümber Saaremaa ja Hiiumaa. Jääolud ei võimalda antud hetkel veel prognoosida Harilaiu kohalejõudmise täpset aega.

Veetase Väinameres on alates pühapäeva varahommikust olnud kuni 74 cm alla keskmise, TTÜ meresüsteemide instituudi ennustuse kohaselt jätkub langus kuni vähemalt teisipäeva õhtuni.

Sel ajal on liiklus Rohuküla-Heltermaa veeteel katkenud ning laevaliiklus on suunatud läbi Saaremaa. Olukorra leevendamiseks teenindab Kõrgelaid Triigi-Sõru liinil kuus ringi reise.

Esmaspäeval ja teisipäeval toimuvad väljumised Sõrult kell 5.30, 8.30, 11.30, 14.30, 17.30 ja 20.30 ning Triigist kell 7.00, 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 ja 22.00. Liikluskatkestuse ajal saab Hiiumaale sõita läbi Saaremaa, läbides Saaremaa ja mandri ning Saaremaa ja Hiiumaa vahelised liinid ühe piletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles