Saastatud õhuga hädas Norra linn keelab pooltel autodel liiklemise

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bergeni linnavõimud loodavad karmide piirangutega linnas liiklust ja õhusaastet vähendada.
Bergeni linnavõimud loodavad karmide piirangutega linnas liiklust ja õhusaastet vähendada. Foto: Caro / Scanpix

Pakase tõttu saastatud õhuga hätta sattunud Lääne-Norras asuv Bergeni linn sunnib selleks nädalavahetuseks paigale pooled linnaõhku saastavad autod.

Täna varahommikust alates võivad Bergenis sõita vaid need autod, mille registreerimisnumber lõppeb paaritu arvuga. Homme, kui kuupäev on 16, siis tohivad linnas liigelda autod, mille registreerimisnumber lõppeb paarisarvuga. Linnavõimud loodavad, et selline piirang vähendab liiklust kesklinnas poole võrra.

Antud kord kehtib Bergenis esmaspäeva keskööni ja puudutab nii Norra kui ka välisriikide numbrimärkidega sõidukeid. Mida piirangute vastu eksinutega ette võetakse, pole linnavõimud veel avalikustanud. Karistust ei pea kartma elektriautode omanikud ja invaliidist sõitjad.  

Õhu kvaliteedi parandamiseks on Bergeni linnavõimud veel kaheks nädalaks vähendanud parkimiskohti, eraldanud sõiduridu mitme reisijaga autodele ning pannud linnaosade ja keskuse vahel käima tasuta bussid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles