Narva linn kaitseb kiirema piiriületuse lisatasu nõuet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiriületus Narvas
Piiriületus Narvas Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Narva linnavalitsus kavatseb riigikohtus kaitsta oma seisukohta, et 300-kroonine lisatasu kiirema piiriületuse eest, mida võtab linnale kuuluv ettevõtte Transservis-N, on seaduslik.

«Kohtus jääb linn samale seisukohale, mis on juba õiguskantslerile edastatud,» rääkis Narva abilinnapea Andrei Filippov.

Filippovi sõnul rikkus riik Narva ja siseministeeriumi vahel sõlmitud kokkuleppet: linna korraldas piiri suunas transpordiliiklust tasuta piiriületajate jaoks, saades riigilt aastas 3 miljonitkrooni, mullu jäi raha aga saamata.

«Linn ei saa rahastada liikluskorraldust, kuid ei saa ka lubata, et transport liiguks linnas piiri suunas kaootiliselt,» ütles ta.

Narva linnavalitsuse hinnangul ei ole tasu võtmine piiri ülevatatelt autojuhtidelt vastuolus seadusega, kuna tegemist on liikluskorraldusega linna territooriumil, mitte koha eest järjekorras, mida see tasu tegelikult on.

«300 kroon on eelregistreerimise tasu väljasõiduks Transservis-N-ile kuuluvalt platsilt,» ütles Filippov. «Raha maksavad vabatahtlikult need autojuhid, kes ei soovi üldjärjekorras oodata.»

Õiguskantsler Indrek Teder saatis täna riigikohtusse kaks taotlust, paludes tunnistada kehtetuks Narva linnavalitsuse määruste normid, millega sätestati piiripunkti sisenemise korraldamise eest sõiduautodelt ja veoautodelt tasu võtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles