Parts: Koidula piirijaam loob kuni 150 töökohta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piirijaama ehitus.
Koidula piirijaama ehitus. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna riigikogu infotunnis, et ehitatav Koidula raudtee piiripunkt loob 130-150 uut töökohta ja annab uusi võimalusi nii transiidi arendamiseks kui reisirongiliikluseks.


Maksu- ja tolliamet loob Koidulas 12, Eesti Raudtee 12-17, veterinaaria- ja toiduamet 9 ja Riigi Kinnisvara AS 30-40 uut töökohta, rääkis Parts.

Kaalumisel on võimalused rahvusvahelise reisirongiliikluse, esialgu Riia-Peterburi ning Tallinn-Moskva liinide läbi Koidula suunamiseks. Koidulas saab vajalik infrastruktuur selleks olema, kuid probleemiks võib saada raudtee läbilaskevõime Venemaa poolel, lausus Parts.

Piirijaama võimsuseks on projekteeritud 40 rongipaari ööpäevas, kuid tegelik kaubaveomaht sõltub vajadusest. Hetkel on kaubaveo mahud igal juhul 25 protsenti kukkunud ja kiiret taastumist pole ette nähe.

Partsu sõnul muudab Koidula uus infrastruktuur Eesti transiidiriigina igal juhul senisest atraktiivsemaks, kuid ta lisas, et näiteks naftaveod sõltuvad paljuski poliitikast. «Olen täiesti kindel, et piirijaamal on positiivne mõju nii transiidile kui kogu meie logistikasektorile,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles