Air Baltic hõrendas ajutiselt Tartu lennugraafikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic lendab Riia ja Tartu vahet kuni kevadeni hõredama graafiku järgi.
Air Baltic lendab Riia ja Tartu vahet kuni kevadeni hõredama graafiku järgi. Foto: Sille Annuk / Postimees

Sellest nädalast alates jättis Air Baltic talvehooajale iseloomuliku madala nõudluse tõttu Tartu ja Riia vahel ära kaks päevast lendu, mis tähendab, et edaspidi väljub lennuk Tartust üksnes hommikuti ja naaseb Riiast õhtuks.



«Kui pole reisijaid, pole ka vajadust lennata,» ütles Air Balticu asepresident Janis Vanags ja selgitas, et lennunduses on jaanuar ja veebruar traditsiooniliselt madalama aktiivsusega kuud, mil lennufirmad hõrendavad graafikuid. «Mõned panevad isegi liine ajutiselt kinni, aga seda me kindlasti teha ei taha, sest lendajaid ikkagi on, kuid lihtsalt vähem,» rääkis Vanags.



Kui sügisel lendas Air Baltic mõnda aega pea iga päev kaks korda päevas, siis talve hakul vähendas firma lendude arvu nii, et kahel päeval väljus lennuk kaks ja ülejäänud päevadel ühe korra päevas.



Uus graafik varakevadeni

Alates tänasest teeb Air Baltic Tartu lennujaama käitlusjuhi Rein Margi sõnul iga päev ühe edasi-tagasi lennu väljumisega Tartust hommikul kell 9.05 ja Riiast õhtul 19.20.



Air Balticu asepresident Vanags rõhutas, et tegemist on ajutise madalhooajast tingitud muudatusega. Niipea, kui rohkem inimesi soovib taas lennata ja on näha, et vajadus tekib päevas kahe lennu järele, tulevad ka päevased lennud Vanagsi kinnitusel graafikusse tagasi. Juhtuda võiks see märtsi lõpus või aprilli alguses, mil inimesed hakkavad Vanagsi sõnul tavaliselt aktiivsemalt lendama.



«Ma olen seda varemgi öelnud ja ütlen veel, et inimesed ise dikteerivad selle, kui sageli me lendame. Meie vaid reageerime nõudlusele,» rääkis Vanags ja lisas, et vajadusel on Air Baltic valmis kas või kolm korda päevas Riia ja Tartu vahet lendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles