Novembris vähenes Eestit külastanud turistide arv

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Raekoja platsil.
Turistid Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits.

Eesti majutusettevõtetes peatus läinud aasta novembris 140 000 turisti, mis oli üheksa protsenti vähem kui aasta varem samal ajal, teatas statistikaamet.


Siseturiste peatus majutusettevõtetes 14 ja välisturiste 6 protsenti vähem kui 2008. aasta novembris, kusjuures kõikide peamiste partnerriikide turistide arv vähenes.

Ka kogu aasta tõusutrendis olnud Venemaa turistide arv vähenes novembris 5 protsenti.

Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest kaks kolmandikku saabus Eestisse puhkama, veerand tööreisile ning ülejäänutel oli Eesti külastamiseks mingi muu põhjus. Siseturistidest oli puhkusereisil 44 ja tööreisil 37 protsenti.

28 protsenti turistidest, kes kasutasid majutusettevõtete teenuseid, valis peatuskohaks taastusraviteenuseid pakkuva majutusettevõtte.

Novembris külastas taastusraviteenuseid pakkuvaid majutusettevõtteid 39 000 turisti, mis on 4 protsenti enam kui 2008. aasta novembris.

Ligi pool taastusravikeskustes peatunud turistidest olid Eesti elanikud, kolmandik saabus Soomest, 5 protsenti Rootsist ning 4 protsenti Venemaalt.

Novembris pakkus külastajatele teenust 698 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 16 600 tuba ja 36 000 voodikohta. Tubade täitumus oli 33 protsenti ja see jäi kahe protsendipunkti võrra väiksemaks kui 2008. aasta novembris.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 433 krooni, 2008. aasta novembriga võrreldes oli see 66 krooni odavam.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles