Viisavabadus hoogustas reisimist Ameerika Ühendriikidesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula.

Vähem kui aasta jooksul pärast Ameerika Ühendriikide viisabaduse laienemist Eesti kodanikele reisis sinna ligi 18 000 inimest.


USA saatkonna pressi- ja kultuuriatašee James G. Landi sõnul reisis möödunud rahandusaastal 2008. aasta oktoobrist kuni läinud aasta septembri lõpuni Eestist Ühendriikidesse umbes 18 000 inimest. Ta lisas, et seda on rohkem nii Lätist kui ka Leedust.

Viisavabadus jõustus Eesti kodanikele 17. novembril 2008. Ühendriikidesse reisijatel tuleb täita enne sõitu taotlus elektroonilise reisilubade süsteemis. Eitava vastuse korral tuleb taotleda viisat.

Eesti kodanikud peavad USA-sse minekuks hankima biomeetrilise passi, vanemate passide omanikele viisavabadusprogramm ei laiene.

Viisavabadusprogramm kehtib ainult Eesti kodanikele, mitte Eestis elavatele Venemaa või niinimetatud halli passi omanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles