Aeglane piiriületus võib panna Eesti-reisist loobuma

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidukid Narva piiripunktis.
Sõidukid Narva piiripunktis. Foto: Mihkel Maripuu

Peterburi ajalehe Moi Rajon väljaandja Grigori Kunis ületas eile õhtupoolikul Narvas autoga Eesti-Vene piiri.

Tema hinnangul oli siis järjekord Venemaale saamiseks veninud juba ligi ööpäevaseks. «Selline olukord paneb ikka kümme korda enne mõtlema, kas järgmine kord üldse Eestisse sõita,» tõdes ta.



«Elavas järjekorras võis olla 550 autot, mis ülelaskmise tempot arvestades tähendab ligi 20-tunnist ootamisaega,» rääkis Kunin.  «Piiriületuse broneeringuid sai eile teha alles 10. jaanuariks.



Niipalju kui mina aru saan, venis piiriületus eile peamiselt Vene poole aegluse tõttu. Eesti piiriületuspunkti eel ootas meie ees vaid neli-viis autot, neid lihtsalt ei lastud sillale. Nende peale läks umbes 40 minutit. Küsisin, miks nii, öeldi, et venelased ei luba.»



Vene piiripunktis töötas Kunisi sõnul kõigest kaks läbilaskeposti, sealjuures väga aeglaselt. Kahe järjekorra kohta oli vaid üks piirivalvur ja ühele autole kulus umbes seitse minutit. Kõik andmed löödi arvutisse käsitsi, ka see võttis aega.



«Kahtlustan, et suurem osa aastavahetuse veetjaid Venemaalt soovib koju naasta alles lähemail päevil ning järjekorrad piiril pikenevad siis veelgi,» nentis Kunis. Koidula piiripunkti kaudu Eestisse tulles venis ootamine tema sõnul aga pigem Eesti piirivalve tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles