Veidrad leiud Briti rongidest: kass, püss ja kaheksajalg

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongireisijad Londonis St. Pancrase jaamas.
Rongireisijad Londonis St. Pancrase jaamas. Foto: AKIRA SUEMORI/AP
Britid unustasid lõppeval aastal rongidesse peamiselt mobiiltelefone ja üleriideid, aga ka pisut kummalisemaid asju.

Suurbritannia rongifirmade teatel olid 2009. aasta kõige üllatavamad leiud kass, poolik pumppüss ja surnud kaheksajalg, kirjutab Telegraph.

Rongijaamades asuvatesse leitud asjade kontoritesse sattub igal aastal tuhandeid esemeid, kuid mõned neist jäävad raudteel töötavatele inimestele kauaks meelde. Üheks selliseks näiteks on Edinburghi jaama jõudnud kott, millest leiti surnud kaheksajalg.

Samuti ei unune niipea rongist leitud kass ega poolik pumppüss, kusjuures viimase kõrvale olid unustatud ka relvaluba ja laskemoon. Relv anti üle politseile, kelle kaudu omanik selle tagasi sai.

Lisaks leiti tänavu rongidest omanikuta hokikepp, ratastool, trompet ning kaks klarnetit ja viiulit.

Edinburgis asuvasse Waverley raudteejaama jõuab nädalas 120 kaotatud eset, Glasgow’ jaama aga 60 ringis. Oma kaotatud asju hakkab taga otsima vaid viiendik hajameelsetest reisijatest. Ülejäänutega püüavad leiukontorite töötajad ise ühendust võtta, kui kaotatud asjadel omaniku kohta mingit kontaktinfot leidub.

Leitud asju hoitakse alles kolm kuud ning seejärel müüakse need oksjonil maha.

Leiukontorite esindaja Beverley MacFall rääkis, et kõige sagedamini unustatakse rongi mütse, kindaid ja salle, aga ka mantleid. Suviti leitakse tihti ka telke, magamiskotte ja muud matkavarustust.

«Pakub suurt rahulolu, kui saad inimestele nende asjad tagasi anda, eriti kui neil mingi sentimentaalne väärtus on,» ütles MacFall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles