Kuidas pühade ajal autoga ohutult sihtpunkti jõuda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühad ja talveilmad nõuavad autojuhilt erilist tähelepanelikkust.
Pühad ja talveilmad nõuavad autojuhilt erilist tähelepanelikkust. Foto: Caro / Scanpix
Kindlustusselts If jagab nõuandeid, kuidas talviste pühade ajal õnnetusi ja probleeme vältides sihtpunkti jõuda.

Enne sõidu alustamist kontrollige, et auto on tehniliselt korras, pöörates erilist tähelepanu rehvide, tulede, pidurite ja aku korrasolekule ning aknapesuvedeliku olemasolule.

Varuge sõiduks piisavalt aega, olge tähelepanelikud kiirusepiirangute ja ilmastikuolude suhtes ning valige sõidukiirus vastavalt teeoludele.

Enne sõidu alustamist puhastage hoolikalt lumest kõik autoklaasid, et tagada piisav nähtavus.

Kui võtate ette pikema reisi, varuge piisavas koguses kütust.

Kinnitage kogu pagas hoolikalt, et see ootamatu pidurduse korral reisijaid ei vigastaks.

Veenduge, et kõik sõitjad on nõuetekohaselt turvavööga kinnitatud, eriti lapsed. Autosõidu ajal tuleb tagada ka lemmikloomade ohutus.

Ärge saatke autoroolis olles jõulutervituse SMS-e või rääkige mobiiltelefoniga, sest see hajutab tähelepanu ning suurendab õnnetuste tõenäosust.

Kui teete vahepeal puhkepause, siis autot teeservas peatades süüdake ohutuled ning auto ümbruses liikudes kandke helkurit või helkurvesti, et pimedal ajal ja tihedas lumesajus olla nähtav teistele autojuhtidele.

Kontrollige, et Teil oleks autos kaasas ohukolmnurk, varuratas ja tungraud. Samuti labidas ja ilmastikule vastavad riided.

Kontrollige oma kindlustuspoliisi kehtivust. Võimalusel kandke kindlustuspoliisi autodokumentidega kaasas, sellelt leiate kindlustusseltsi kontaktandmed ja kahjujuhtumi korral juhised õige käitumise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles