Lume ja külma tõttu oli Euroopas segi rongi- ja lennuliiklus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maandumisraja puhastamine Londonis Lutoni lennujaamas.
Maandumisraja puhastamine Londonis Lutoni lennujaamas. Foto: AFP / Scanpix

Näiteks Pariisi ja Londoni vahel liikleva rongi operaator soovitas täna reisijatel oma sõit edasi lükata. Täna öösel evakueeriti La Manche'i väina tunnelist külma ja lume tõttu seisma jäänud rongidest kuni 2000 inimest, kes pidid seal tunde ootama. Tavapärases graafikus peaks Eurostar liikuma alles esmaspäeval.


Prantsusmaal tekitasid lumetormid probleeme Pariisi lennuväljadel, kus tühistati palju lende ja rongijaamades, kus sõidugraafikud olid häiritud, sest kiirrongid sõitsid tavapärasest aeglasemalt.

Nädalavahetusega peaks seal sadama veel hulgaliselt lund, kaks kodutut on külma tõttu surnud.

Suurbritannias oli reedel kinni 1500 kooli ja elektrita jäi 3000 majapidamist. Kenti maakonnas aitasid vabatahtlikud lumme kinni jäänud pulmalisi, kellel poleks muidu võimalik olnud abielluda. Ilma tõttu jäeti ära ka rägbi- ja jalgpallimänge ning hobuste võiduajamisi. Londonis olid pikalt suletud kaks lennujaama.

Mujal Euroopas tekitas lumi suuri probleeme Rumeenias, kus suurem osa lende Bukarestist tühistati. Belgias tühistati samuti Brüsseli lennuväljalt kümneid lende.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles