Estonian Airil mullusega võrreldes parem aasta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Aljas.
Andrus Aljas. Foto: Peeter Langovits.

Samal ajal kui käib tants Estonian Airi omandisuhete ümber, peab lennufirma oma igapäevast tööd tegema. Ettevõtte juht Andrus Aljas kinnitas, et võrreldes aastataguse ajaga on lennufirma majanduslik seis märka parem.


Lennufirma on tänavu oma kulubaasi vähendanud koguni 45 protsendi võrra ning aasta lõpetatakse oluliselt parema tulemusega kui mullu. Mida aga oluliselt parem tulem numbriliselt tähendab, Aljas siiski ei avaldanud, viidates SASi kui suurima aktsionäri börsistaatusele.



Järgmisse aastasse vaatab Estonian Air siiski optimistlikult ning ettevõtte juht ei usu, et ka 2010. aastal lennureisijate arv väheneb. Pigem hindab ta, et see jääb selle aastaga samale tasemele või teeb mõõduka kasvu.



Optimistlik on Estonian Airi tegevuse suhtes ka nõukogu esimees Olev Schults.



«Võimalik, et see ei pruugi kohe välja paista, kuid Estonian Air on erinevalt enamusest lennundussektori mängijatest paremini ära jaganud sektori dünaamika.



Hullumeelse rapsimise ja teadliku kahjumi tootmise asemel on ettevõte suutnud turu protsessidele adekvaatselt reageerida. Viimase hulka kuulub ka meie reisijatele ebapopulaarsete sihtkohtade vähesus.»




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles