Seadus suurendab reisikorraldaja vastutust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid.
Turistid. Foto: Peeter Langovits.

Uue turismiseaduse eelnõu kohaselt tõuseb väljapoole Eestit tšarterreise korraldava reisiettevõtja kohustuslik tagatisraha määr seniselt kolmelt protsendilt vähemalt seitsme protsendini ettevõtte planeeritavast käibest.


«Taolist muudatust on vaja, seda näitavad ilmekalt viimasel ajal pankrotistunud turismifirmade juhtumid, kui tagatis pole olnud piisav reaalsete kulude katmiseks. ETFLi (Eesti Turismifirmade Liidu) analüüs näitab, et 7-protsendine tagatismäär oleks täna optimaalne, et katta klientide ees võetud kohustusi. Samuti nõuab ettemaksude tagastamiseks ja reisijate naasmiseks vajalike kulutuste osas 100 protsendist katet Euroopa Liidu vastav direktiiv,» lausus Eesti Turismifirmade Liidu president Sven Lõokene.

Hetkel kehtiva turismiseaduse järgi on väljapoole Eestit tšarterreise korraldaval reisettevõtjal kohustus omada majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juures tagatist, mis ulatub 3 protsendini ettevõtte järgmise 12 kuu pakettreiside kogumüügist. Tagatise eesmärk on reisifirma maksejõuetuse korral garanteerida, et samal ajal välismaal viibivad reisijad saavad puhkuse ajal majutatud ja pääsevad tagasi koju, samuti kliendid, kes on puhkusereisi eest ette tasunud, saavad osutamata teenuste eest raha tagasi. Tagatise kasutamise üle otsustab tarbijakaitseamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles