Finnair tühistas 17 edasi-tagasi lendu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennukid
Finnairi lennukid Foto: Lehtikuva

Soome lennufirma Finnair tühistas täna hommikul maapealse personali tööseisaku tõttu 17 edasi-tagasi lendu, nende hulgas on ka välismaiseid lende.

Finnair on sunnitud jätma ära varasema teatega võrreldes rohkem lendu, kuna tööseisak ei lõppenud kell 10, nagu oli teatatud varem, vahendas MTV3. 

Lennundusvaldkonna ametiühingu IAU esimees Juhani Haapasaari rääkis, et umbes 550 inimest pole töökohtadele naasnud. Tööle hakkas 400 inimest.

Haapasaari sõnul on streiki jätkavate inimeste töösuhetes ebaselgusi, mille kohta tahab ametiühing saada Finnairilt selgitusi veel täna. 

Eile oli Finnair sunnitud tühistama seitse edasi-tagasi lendu, millest kuus olid riigisisesed liinilennud.

Lennufirma kommunikatsiooniosakonna teatel on klienditeenindajate ja pagasikäitlejate töökohtadelt lahkumine löönud segi umbes 1400 inimese reisiplaanid.

Enamikule on suutnud firma korraldada asenduslennu.

Tööseisak häirib ka postivedu Lõuna- ja Põhja-Soomes. Ühe ööpäeva võrra jäävad hiljaks lennupostiga kohale toimetatavad kirjad, pakid ja osa ajakirjadest ning ajalehtedest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles