Silja Europale tõttasid appi puksiir ja tuukrid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Silja Europa
Reisiparvlaev Silja Europa Foto: Wikimedia

Ahvenamaa saarestikus roolisüsteemi vea tõttu seisma jäänud reisiparvlaevale Silja Europa tõttasid appi puksiir ja tuukrid, kes püüavad selgeks teha avarii põhjust. 


Pukseerimine pidi esialgsete plaanide järgi algama kell 6, kuid see nihkus tunni võrra edasi.

Tallink Silja tegevjuhi asetäitja Pasi Näkki rääkis MTV3 uudistele, et puksiiri ülesanne on tagada reisilaevale turvaline sissepääs Turu sadamasse.

Silja Europa peaks Turusse jõudma kell 16.30, teatas Tallink. Enne sadamasse sisenemist kontrollivad tuukrid laeva roolilabasid ning seejärel siseneb laev sadamasse ja reisijad saavad laevast lahkuda.

Silja Europa järgmised väljumised Turust täna õhtul ning Stockholmist homme hommikul jäävad ära, nendele reisidele ostetud piletid vahetatakse umber või ostetakse tagasi.

Laeval on 1373 reisijat ja 286 meeskonnaliiget. Tallink pakub kõigile reisijatele tasuta õhtu- ja hommikusöögi.

«Kõik on läinud väga rahulikult, mingit paanikat pole tekkinud,» kommenteeris Tallink-Silja pressiesindaja Laura Saksala reisijate reaktsioone.

Silja Europa kurseerib Turu-Stockholmi liinil, 1993. aastal valminud laev võib peale võtta üle 3000 reisija.

Laevafirma Tallink Silja tühistas eile õhtuks ja täna hommikuks plaanitud väljasõidud, vahenda YLE. Inimesed saavad piletiraha tagasi.

Osa reisijaid on plaanis viia Stockholmisse Viking Line'i abil, võimalik on ka lennureisi korraldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles