Eelarvekärbe keerab pea peale nii Saaremaa laeva- ja bussigraafikud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula Kuivastu-Virtsu liinil reisijaid laevalt maale laskmas.
Parvlaev Regula Kuivastu-Virtsu liinil reisijaid laevalt maale laskmas. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Kui praegu saavad reisijad Suurt väina ületades arvestada laevade väljumisega täistundidel, siis järgmise aasta 18. juunist tuleb leppida erinevatel kellaaegadel väljuvate parvlaevadega.


Sügis-talvisel perioodil hakkavad praamid sõitma ühe tunni ja kümneminutilise vahega, suvel aga 40-minutilise vahega, kirjutab Meie Maa.

«Graafikud on sätitud vastavalt nõudlusele. Väinamere Liinid peab veel natuke graafikuid sättima ja siis peaks asi korras olema. Seejärel saab need ka avalikustada,» ütles Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik.

Tema hinnangul ei tohiks harvem graafik sügisel, kui uus praam liinile tuleb, probleeme tekitada.

Mis puudutab mandrivaheliste bussiliinide sobivust tulevase praamigraafikuga, siis bussifirmadega hakatakse OÜ Väinamere Liinid tegevjuhi Urmas Treieli kinnitusel sel teemal läbirääkimisi pidama.

«Kui nüüd pannakse näiteks kümneks aastaks põhimõtted enam-vähem paika, siis mis on õigem, kas see, et praamide graafik toimib 10-15 bussi järgi või see, et arvestatakse laevade võimsusele vastavaid väljumisi?» arutles Treiel.

Saare maavalitsus ja OÜ Väinamere Liinid saavutasid eile majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga kokkuleppe, et järgmisel aastal teevad praamid Kuivastu ja Virtsu vahel 11,9 protsenti vähem reise kui 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles