Reisijaid kutsutakse hepatiidi vastu vaktsineerima

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisekaitse uue vaktsineerimiskampaania logo.
Tervisekaitse uue vaktsineerimiskampaania logo. Foto: Tervisekaitseinspektsioon

Tervisekaitseinspektsioon ja Lääne-Tallinna Keskhaigla Nakkuskeskus kutsuvad inimesi üles hepatiidi vastu vaktsineerima ja eelkõige neid, kes plaanivad lähiajal reisi eksootilistesse paikadesse.

«Kuigi risk haigusesse nakatuda on olemas ka kodumaal, unustavad vaktsiinisüsti tihti tegemata ka inimesed, kes meie jaoks eksootilistesse paikadesse nagu Türgi ja Egiptus, Aasia ja Aafrika reisima hakkavad. Samuti tuleb veelgi rohkem pöörata tähelepanu kätepesu olulisusele, sest käte kaudu levivaid haigusi on meie ümber piisavalt palju,» rääkis kampaania tagamaadest nakkuskeskuse juhataja Kai Zilmer.

Vaktsiinisüst tuleks riskipiirkondadesse reisijatel ära teha neli nädalat enne teele asumist, soovitab tervisekaitse. Lisaks tuleb kaugel maal viibides erilist tähelepanu pöörata hügieeninõuete täitmisele ning joogivee puhtusele ja toidu ohutusele.

Et asi inimestele lihtsamaks teha, panevad tervisekaitse ja nakkuskeskus pealinna suurematesse kaubanduskeskustesse ajutiselt üles vaktsineerimistelgid. Seal saab siis soodustingimustel hepatiidi vastu vaktsineerida ja küsida ka infobrošüüre, kus kirjeldatakse erinevaid hepatiidi vältimise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles