Moskvasse reisijad said uued mugavad vagunid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud vagun.
Renoveeritud vagun. Foto: Toomas Huik

Rongiga Tallinnast Moskvasse ja tagasi reisijad saavad seda nüüd teha igati kaasaegsetest mugavates vagunites, kus saab vaadata videofilme ja kasutada internetiühendust nii Eestis kui Venemaal.


Kõik need mugavusteenused on esialgu olema siiski vaid kallimates äriklassi reisivagunites, kuid edaspidi on plaanis laiendada neid teistessegi vagunitesse.

Vagunid on renoveeritud Eesti suurimas veeremiremondi ettevõttes Ühinenud Depood, kus saavad uue näo ka paljud Läti ja Leedu, Poola ja Kasahstani raudteedel sõitvad vagunid.

GoRail arendusdirektor Jolan Ševtsov ütles, et vagunite renoveerimine on pidev protsess, sest reisijad vajavad senisest mugavamat reisimisvõimalust. Uutes vagunites on spetsiaalsed öö- ja päikesekardinad, nägusad istmed ja pult info saamiseks.

Ehhki majanduslangus on rongireisijate arvu kümnendiku võrra kahandanud, loodab GoRail selle aasta lõpuks saada kokku 150 000 reisijat.

Koostöös Läti kolleegidega on GoRail kasutusele võtnud elektroonilise sõiduplaani, mis võimaldab saada muu hulgas teavet riikidevaheliste otserongide kohta. E-piletit praegu veel osta ei saa.

Ühe suuna piletihinnad Tallinn-Moskva rongis algavad 762 kroonist istekoha eest 3200 kroonini äriklassi kahekohalises kupeevagunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles