Remsu ja Pruuli esitlesid oma rongisõiduraamatut

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remsu (vasakul) ja Pruuli sõlmisid lepingu juba uue reisiraamatu tarvis.
Remsu (vasakul) ja Pruuli sõlmisid lepingu juba uue reisiraamatu tarvis. Foto: Toomas Huik

Eile esitlesid GoRail omanik Tiit Pruuli ja kirjanik Olev Remsu Tallinn-Moskava rongis oma reisiraamatut «Rongiga maailma lõppu», mis võtab kokku läinud sügisel tehtud ühise rongisõidu muljed.


Tallinnast Moskva ja sealt mitme vahepeatusega Vladivostokini kulgenud reisil kogetu on kirja pannud Olev Remsu ja suurepärased värvifotod teinud Tiit Pruuli. «Raamatuid ei viitsi ju inimesed enam lugeda, aga pilte ikka vaatavad,» naljatas Pruuli.

«Rong - see on ju emotsioon. Rongisõidu ajal saab suhelda, näeb palju, saab puhata ja rongirataste muusika saatel hästi uinuda,» rääkis Remsu. Ta tuletas meelde, kuidas Gorbatšovi alkoholikeelu ajal sai Tšaikaga restoranvagunis tallinnast Tapani sõidetud ja selle ajaga pea ära parandatud.

Järgmine rongireisiraamat viib Remsu ja Pruuli peagi Kesk-Aasiasse, kus on plaanis ka tõeline diktatuur Turkmenistanis ära vaadata. Leping raamatu väljaandmiseks sõlmiti GoRailiga eile ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles