Taga-Karpaatia hotellid võivad seagripi tõttu pankrotistuda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko (vasakul) Ivano-Frankovski haiglas.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko (vasakul) Ivano-Frankovski haiglas. Foto: AP / Scanpix

Seagripp ehk uus gripp A/H1N1 mõjub laastavalt Ukraina Taga-Karpaatia oblasti hotellidele ja restoranidele, mis on jõudmas pankroti lävele.


Turismifirma Inturist-Zakarpatia juht Oleksandr Doktor rääkis uudisteagentuurile UNIAN, et inimesed tühistavad massiliselt hotellidesse tehtud broneeringuid.

Näiteks kaks tundi pärast valeinformatsiooni Taga-Karpaatias kinnitust saanud surmajuhtumitest ütlesid broneeringust ära viis turistigruppi Ukrainast ja välismaalt.

«Ma ei mõista, miks tehakse meie maal gripi tõttu sellist paanikat. Inimesed haigestusid eelmisel aastal ja ka üleeelmisel aastal. Tegelikkuses pole Taga-Karpaatias saanud kinnitust mitte üksi seagripijuhtum. Mulle tundub, seda teevad poliitikud,» kommenteeris ta.

Grippi puudutava informatsiooni suurekspaisutamise tõttu jäävad Taga-Karpaatia oblasti hotellid, restoranid ja puhkebaasid ilma olulistest rahasummadest, rääkis Doktor.

Kui selline olukord jätkub, siis pankrotistub suur osa teenistus- ja turismiettevõtteid lähima kahe kuu jooksul.

Näiteks eelmisel nädalavahetusel ööbis oblasti suurimas hotellis Inturist-Zakarpatia 30 inimest, mis on 4-5 korda tavalisest vähem.

Doktori sõnul jätkuvad turismigrupid broneeringute tühistamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles