Norra fjordid valiti maailma parimaks reisisihtkohaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra fjordid tunnistati maailma parimaks reisisihtkohaks.
Norra fjordid tunnistati maailma parimaks reisisihtkohaks. Foto: Scanpix Norway

Maailmaavastajate ajakiri National Geographic Traveler viis läbi iga-aastase eksperthääletuse, et selgitada välja atraktiivseimad reisisihtkohad. Täiesti teenitult kuulub esikoht Norra imelistele fjordidele.


Ajakiri rõhutab, et koostatud nimekiri on subjektiivne ning palju sõltub sellest, kui hästi reisisihi eest hoolt on kantud. Nimekirja kokkupanekul võeti arvesse 437 eksperdi arvamused ning tingimuseks oli, et hääletaja peab ise olema selles kohas viibinud, millele ta hääle annab.



Sarnaselt 2004. aastale võitis parimate sihtkohtade hääletuse Norra fjordide piirkond. Lähimateks konkurentideks kaunitele põhjamaistele fjordidele olid Kanadas asuvad Kootenay ja Yoho rahvuspargid ning Gaspé poolsaar.



Kõrgele seitsmendale kohale hääletati Eesti matkasellidegi üheks lemmikuks kujunenud Sloveenia. Euroopa kaunitest maanurkadest mahtusid esikümnesse veel ka keskaegne Granada koos Alhambra lossiga Hispaanias ning Baieri Alpid Saksamaal.



Kõige vähem hääli kogusid saja kolmekümne kolmest nimekirja mahtunud sihtkohast populaarne päikeserannik Costa del Sol Hispaanias ja Jeesuse sünnipaik Petlemma, mis jäid vastavalt viimasele ja eelviimasele kohale.



Eesti vaatamisväärsusi ega meie lähinaabreid nimekirjas ei mainitud.

Täpsemat nimekirja näed siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles