Madridi parimad road valmivad vanades restoranides

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eine Madridi restoranis La Bola.
Eine Madridi restoranis La Bola. Foto: Aftenposten

Aftenposteni ajakirjanikud tegid tiiru Madridi söögikohtades ja tõdesid, et sealsed parimad road valmivad pika ajalooga restoranides.

Lhardy

Restoran Lhardy asub kiviviske kaugusel Madridi keskpunktist Puerta del Solist. Kui Lhardy 1838. aastal uksed avas, oli see linna esimene luksusrestoran. Populaarseks sai restoran kiiresti ja seal on laua järjekorras seisnud nii kroonitud pead, poliitikud, kunstnikud kui ka rikkad töösturid.

Lhardy kokad on meistrid traditsiooniliste liharoogade ja mereandide valmistamisel. Kel priiskamiseks vahendeid pole, saab maitseelamuse kätte ka restorani esimesel korrusel asuvast delikatessipoest, kus saab nautida šerriga puljongit ja suupisteid.

Casa Mingo

Astuuria provintsi toite pakkuv restoran Casa Mingo avas oma uksed 1888. aastal ja sellest ajast pole menüüs suuri muudatusi tehtud. Toidud, mille pärast Casa Mingot külastada, on grillitud kana, õunasiidris keedetud chorizo-vorstikesed ja tugeva maitsega hallitusjuust queso cabrales.

Luksust Casa Mingost otsida ei tasu, sisustus on maalähedane - lihtsad puidust toolid-lauad.

Kuna koht on üpris populaarne, võib juhtuda, et lauda tuleb veidi oodata. Casa Mingo asub metroojaama Príncipe Pío lähedal aadressil Paseo de la Florida 34.

La Bola

El cocido madrileño on Madridi traditsiooniline roog, mida valmistatakse paljude sõnul kõige paremini kesklinnas asuvas restoranis La Bola.

La Bola algusaeg jääb 1870. aastasse ja tänaseni on restoran püsinud ühe perekonna valduses. Praegu juhib restorani seitsmes põlvkond.

Kuna külastajaid käib La Bolas palju, tuleb laud ette tellida.

Casa Labra

Keset Madridi ja linna populaarseima ostupiirkonna kõrval asub Casa Labra, kelle spetsialiteediks on erinevad kalaroad. Näiteks on menüüs tursatäidisega kroketid, friteeritud ja soolatud tursk ning tikusuupisted erinevatest kaladest.

Ka Casa Labra puhul tuleb arvestada väikese ooteajaga.

El Botin

1725. aastast on Madridis külalisi võõrustanud restoran El Botin. See on Guinnessi rekordiraamatu järgi maailma kõige vanem restoran. El Botin on läbi ajaloo olnud populaarne ning hoolitsenud mitmete kuulsuste lõuna- ja õhtueinete eest.

Firmaroaks on siin kergelt küpsetatud põrsas ja grillitud tall. Puuküttega ahi, kus need toidud valmivad, on sama vana kui restoran ise ehk rohkem kui 280 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles