Aeganõudev piiriületus peletab Eestist eemale Peterburi turisti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi plakatid kutsuvad Peterburi elanikke Eestisse, kuid aeganõudev piiriületus peletab neid jällegi eemale.
EASi plakatid kutsuvad Peterburi elanikke Eestisse, kuid aeganõudev piiriületus peletab neid jällegi eemale. Foto: EAS

Reisikorraldajate sõnul jätab hulk Peterburi turiste Eestisse tulemata, sest piiriületus nõuab liialt aega.

Läinud nädalal lõppes Peterburis turismimess INWETEX, kus osales ka EASi turismiarenduskeskus. «Peterburi suuremad turismifirmad ütlesid, et Eesti on Peterburi elanikele põnev ja seda on kerge müüa. Tuntud ei ole ainult Tallinna vanalinn, vaid huvi kasvab ka teiste piirkondade vastu,» rääkis messil kogetust EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Vaatamata positiivsele hoiakule ja huvile ei ole Peterburi turisti tulek Eestisse täna siiski pilvitu. «Kui aasta eest nimetasid Peterburi reisikorraldajad kaht muret, piiri ja viisat, siis tänaseks on neid kolm – piir, piir ja veel kord piir,» märkis Mutso.

Ta selgitas, et kui inimesed otsustavad Eestisse tulla oma autoga, siis võib piiriületus võtta kogu päeva.

«Piiriületus on tõesti aeganõudev ja võib rikkuda nii mõnegi külalise hea emotsiooni. Ka meie teenusepakkujad ei julge anda katteta lubadust, et piiril ei lähe eriti kaua, kui tegelikult läheb küll,» teadis Mutso.

Lisaks ilmnes messil, et Peterburi elanikud tunnevad igatsust rongiliikluse järele. Bussiliin küll töötab ja neli korda nädalas käib lennukki, kuid siiski ei ole need lahendused kõigile sobilikud. Lennuki puhul jäävad tihti kõrvale hinnatundlikumad inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles