Lennufirma SAS võtab kasutusele mobiilsed pardakaardid

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sel kevadel ja suvel katsetas lennufirma SAS mobiilse pardakaardi kasutamist ning reisijate positiivse tagasiside tõttu on teenus nüüd püsivalt saadaval.


Reisija jaoks on oluline, et pardakaart saabub otse isiklikku mobiiltelefoni ning lennujaamas saab käsipagasiga reisija minna otse väravasse, säästes sellega palju väärtuslikku aega, teatas SAS.

Mobiilsel pardakaardil on 2D-triipkood, mida lennujaamas elaktrooniliselt loetakse. Näiteks saab seda kasutada pagasikleepsu saamiseks SASi iseteenindusautomaadis, samuti turvakontrollis, maksuvabas kaupluses, SASi ooteruumides ning lennukisse sisenedes.

Uudisena on SMSi teel lennule registreerimise kinnituses lisaks link SAS mobiilse portaali lehele mobile.flysas.com, mille kaudu reisija saab endale soovi korral mobiilse pardakaardi tellida. SASi mobiilses portaalis lennule registreerimine säästab oluliselt aega ning lisaväärtusena on reisijal võimalik ise endale sobiv istumiskoht valida.

Mobiilset pardakaarti kasutavale reisijale antakse väravas istekohta kinnitav dokument, mida saab vajadusel reisi kinnitava dokumendina kasutada. Ka on soovitav triipkoodiga pardakaart oma mobiiltelefonis salvestada juhuks, kui internetiühendus on katkendlik.

SAS mobiilset pardakaarti saab kasutada lendudel Skandinaaviamaades ja Soomes, lisaks Skandinaaviast ja Soomest muudesse Euroopa ning Aasia riikidesse reisides. Teistes Euroopa riikides saab mobiilset pardakaarti kasutada alates 14. oktoobrist reisidel algusega järgmistest sihtpunktidest: London (LHR), Manchester (MAN), Birmingham (BHX), Aberdeen (ABZ), Paris (CDG), Nizza (NCE), Amsterdam (AMS), Varssav (WAW), Gdansk (GDN), Madrid (MAD) ja Barcelona (BCN).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles