Hiidlased ei saa tänavu uut laeva

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam teel Hiiumaale.
Praam teel Hiiumaale. Foto: Priit Pullerits

Reedel Kärdla kinosaalis toimunud kohtumisel kohaliku rahvaga lubasid Saaremaa Laevakompanii esindajad, et uus praam tuleb liinile jaanuari lõpuks, ehkki lepingu järgi pidanuks see sõitma hakkama juba selle aasta sügisel.


Algul lubas Saaremaa laevakompanii (SLK) omanik Vjatšeslav Leedo, et hiidlased saavad uue praami oktoobris, siis novembris, nüüd on aga on selle tulek nihkunud juba tuleva aasta jaanuarisse. Lepingu järgi pidanuks uus praam hakkama Rohuküla-Heltermaa vahel seilama selle aasta sügisel.

Kindel pole veel seegi, kas käiku jääb ikka kaks praami, nagu on hiidlaste soov ja vajadus. Ehkki Hiiu maavanem Hannes Maasel kinnitas, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on hiidlaste esitatud sõiduplaani 2010. aastaks kooskõlastanud, ütles SLK peadirektor Tõnis Rihvk, et peale selle, et uus laev kindlasti tuleb, pole midagi kindlat.

Asi on selles, et üksnes graafiku kooskõlastamisest ei piisa, selle peab ministeerium veel ka koos vedajaga kehtestama.

Rihvki sõnul peaks asjaosalised veel maha istuma, et Hiiumaa praamigraafik lõplikult paika panna. «Kui me pole suutnud ennast teisele poolele lõplikult arusaadavaks teha, peame ka ise peeglisse vaatama,» tõdes ta.

Rahvakoosolekul osalenud Hiiumaa elanikud olid kõik seda meelt, et käiku peab jääma kaks korralikku praami, mis väljuvad mõlemast otsast iga kahe tunni tagant. Ainult ühe suure praamiga sõitmine, nagu pakkus välja SLK-le kuuluv Väinamere Liinid, paiskaks saare elu pea peale.

Uue aasta graafiku kehtestamiseks pole aega kuigi palju, sest pileteid saab broneerida kolm kuud ette. Praegu võetakse tellimusi vastu ainult jaanuari alguseni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles