Soome toll: iga teise Eesti autoga on mingid sekeldused

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinik alkomeetriga
Soome politseinik alkomeetriga Foto: www. poliisi.fi

Soome tolli väitel on iga teise Eesti numbrimärgiga autoga mingeid sekeldusi, peamiselt tähendab see tasumata automaksu.


Politsei, tolliametnike ja piirivalve ühisreidil Helsingis kontrolliti välismaiste numbrimärkidega autosid, vahendas MTV3.



Politsei lasi juhil alkomeetrisse puhuda, tollitöötaja kontrollis üle auto ja piirivalvur tegi kindlaks juhi isiku.

«Viime läbi liiklusjärelevalvet ja kui kohtame välismaalasest autojuhti, teeme kindlaks tema riigis viibimise põhjuse ja kontrollime sõiduki kasutusõigust Soomes,» rääkis komissar Juha Hietala Helsingi politseist.

Soome tänavatel ja teedel liigub tänapäeval palju Eesti numbrimärkidega autosid. Tolli väitel on igal teisel mingeid puudusi.

Lõuna tollis töötava vaneminspektori Markku Partaneni jutu järgi võib juhtumid jaotada kolmeks.

«On selgeid turistidega juhtunud intsidente, millega ei ole probleeme. Siis on piiritsoonis aset leidnud juhtumid, kus inimesel endalgi on keeruline määrata oma asukoht ära. Kolmanda grupi moodustavad kindlad kuritarvitamised,» kirjeldas Partanen.

Kuritarvitamiste korral on küsimus selles, et Soomes pikka aega alaliselt elavatel eestlastel pole mingit õigust sõita ringi masinaga, millelt on Soomes jäänud automaks tasumata.

«Halvimal juhul võib trahv ulatuda mitme tuhande euroni,» märkis Partanen.

Politsei, tolli ja piirivalve ühiskontroll kestab terve nädalalõpu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles