Peatus.ee aitab planeerida sõite ühistranspordiga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragmemnt Eesti reisiplaneerija Peatus.ee avalehelt.
Fragmemnt Eesti reisiplaneerija Peatus.ee avalehelt. Foto: Postimees.ee

Uus veebileht Peatus.ee aitab ühistranspordi kasutajatel planeerida eestisiseseid sõite olgu liikumisvahendiks tramm, buss, laev, lennuk või siis mitu neist.

Süsteemi on kaasatud kõik Eesti maakonna bussiliinide, kaugliinide, rahvusvaheliste bussiliinide, Tallinna, Tartu, Pärnu, Rakvere ja Viljandi linnaliinide sõiduplaanid. Lisaks on seal infot ka praamiühenduste, siseriiklike lennuliinide ning rongiliinide kohta.

See tähendab, et kirjutades otsingusse alguspunktiks Estonia peatuse Tallinnas ja lõpp-punktiks Kihnu saare ilmub arvutiekraanile detailne kirjeldus teekonnast – millal väljub Estonia eest bussijaama viiv linnaliin, mitu minutit kulub ühest peatusest teise kõndimiseks, mis bussiga Pärnusse ja sealt edasi Munalaiule saab ning millal väljub laev.

Peatus.ee arvutab välja ka aja, mis kogu teekonna läbimiseks kulub, ning võimaldab plaani e-postiga sõbrale edasi saata.

Portaali loomise üheks eestvedajaks on maanteeamet ja sealse ühistranspordi osakonna juhataja Ingmar Roosi sõnul on Peatus.ee Eesti esimene üleriigiline reisiplaneerija, mis koondab kõik ühistranspordivõimalused ühte kohta. Varem on sarnaseid süsteeme loodud vaid üksikute linnade või teenusepakkujate baasil.

Süsteemi arendus läheb maksma 2,3 miljonit krooni ja üle 70 protsendi summast tuleb Islandilt, Liechtensteinilt ja Norralt. Arendusega tegeleb AS Cybernetica.

Järgmises etapis lisandub Peatus.ee`le piletimüügisüsteem, mille abil saab portaal hakata pakkuma infot ka piletihindadest ja soodustustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles