Gran Canaria pakub lastele vesternimelu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sioux City Gran Canarial meelitab lapsi Metsiku Lääne stiilis mölluga.
Sioux City Gran Canarial meelitab lapsi Metsiku Lääne stiilis mölluga. Foto: Aftenposten/Jan M. Lillebø

Gran Canaria meelitab täiskasvanuid päikesega, kuid ka lastele on seal omad tõmbenumbrid, näiteks Metsiku Lääne teemaline linnake Sioux City.

Linn kerkis 1972. aastal Itaalia vesterni «Per un pugno di dollari» võteteks. Kui tavaliselt panevad filmitegijad püsti lihtsad kulissid, siis sel korral otsustasid nad ehitada korraliku linna koos pangahoone, vangla, šerifikontori, kiriku, poe, tallide, hotelli ja kõrtsiga. Nüüd on kõik need ehitised seiklushimuliste turistide teenistuses.

Aftenposten käis vesternilinna oma silmaga kaemas ja tõdes, et möll käib seal hommikust õhtuni – hobuse-showd, pangaröövid, paugutamine peatänaval, etendused nugade loopimise ja madudega… Ühesõnaga jagub kauboide kisa ja püssipauke pea kõikjale ning elamus on tagatud. Etendustel on ka oma õpetlik sisu – röövid ja muud pettused ei too kurikaeltele kunagi loodetud kasu, sest seaduse pikk käsi jõuab alati vahele.

Siiski võivad mõned stseenid, näiteks kurjategija poomine kõige väiksematele külastajatele jubedad tunduda, kuigi on ilmselge, et tegemist on ohutu mänguga.

Vesternimelu kogemiseks tuleb lunastada pilet, mis maksab lastele 7 eurot (110 krooni) ja täiskasvanutele 14 eurot (220 krooni). Nooremad kui kolmeaastased saavad sisse tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles