Sihtkohad, kus võib kergelt rahakotist ilma jääda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelonas võib hajevil turist oma rahakotist kergelt ilma jääda.
Barcelonas võib hajevil turist oma rahakotist kergelt ilma jääda. Foto: Caro / Scanpix

Üks maailma suurematest reisifoorumitest Tripadvisor koostas nimekirja sihtkohtadest, kus turist võib kergelt oma rahakotist ja kaamerast ilma jääda. Taskuvaraste number üks varitsuspaigaks on selle nimekirja järgi Barcelona.

1. Barcelona kesklinnas asuv jalakäijate tänav La Rambla on taskuvarastele suurepärane tegutsemiskoht. Ühes Tripadvisori foorumipostituses võrdleb kirjutaja näppamist jalgpalliga, mis on Hispaanias väga levinud spordiala, vahendas

Travel Daily News

.

2. Rooma on puupüsti vaatamisväärsusi ja turiste täis. Olukorras, kus tuhanded inimesed imetlevad Panteoni, on fotoaparaat või käekott nutikale vargale lihtne saak – üks väike liigutus žileti või kääridega ja saak ongi käes.

3. Kolmas taskuvarastele soodne paik on Praha. Näiteks tõmbab seal tuhandeid turiste ligi Karli sild ja loomulikult on kohal ka kurikaelad.

4. Madridis asuvad El Rasto kirbuturg ja tihti ülerahvastatud metroo on samuti kohad, kus kena puhkus võib pikanäpumeeste tõttu tumeda pitseri saada. Madridis varitsevad vargapoisid saaki ka arvukates muuseumides.

5. Pariisis tuleb turistil ettevaatlik olla alates Eiffeli jalamist kuni Sacré-Cœuri kiriku treppideni. Oma asjadel tasub silm peal hoida ka metroos.

Nimekirja viis viimast on Firenze, Buenos Aires, Amsterdam, Ateena ja Hanoi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles