Juulis kasvas Eestis peatunud turistide arv tavatult palju

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu tõi Eestisse hulga välisturiste, kuid mulluse suvega võrreldes jäi siin peatunud turistide arv siiski kahvatumaks.
Laulupidu tõi Eestisse hulga välisturiste, kuid mulluse suvega võrreldes jäi siin peatunud turistide arv siiski kahvatumaks. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Statistikaameti värsketel andmetel kasvas turismihooaja alguskuu juuniga võrreldes juulis turistide arv tavatult palju ja majutuskohtades sai täidetud üle poole tubadest.

Tõus ulatus 42 protsendini, varasematel aastatel on see jäänud 35 protsendi piirimaile. Rohkem turiste saabus kõigist Eesti peamistest partnerriikidest — Soomest, Saksamaalt, Rootsist, Venemaalt ja Lätist. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 24 000 võrra enam.

Hulgaliselt huvilisi tõid Eestisse laulu- ja tantsupidu ning see sündmus elavdas ka siseturismi.

Siiski ei saa kasvust rääkida aastatagusega võrreldes. Siinsetes majutusettevõtetes peatunud turistide hulk jäi eelmise aasta juulile alla üheksa protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles