Taisto oma soodustusi ei muuda

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussifirma Taisto buss.
Bussifirma Taisto buss. Foto: Liis Treimann.

Kui Sebe muudab alates 5. septembrist oma sõidusoodustused vanusepõhiseks, jättes nii hinnaalandusest ilma üle 26-aastased õppurid ning alla 60-aastased õpetajad, kes said seda varem ISIC- või ITIC-kaardi ettenäitamisel, siis konkurent Taisto praegu midagi muuta ei plaani.

Taisto Liinidel kehtib firma liinispetsialisti Jan Landrati sõnul endiselt erinevatel dokumentidel põhinev soodustuste süsteem.

Nii saavad Tallinna-Tartu ekspressliinidel ja Tallinna-Rakvere-Narva vahel liikuvates bussides kuni 10-protsendilist hinnaalandust 7-15-aastased lapsed, õpilased, üliõpilased (nii üliõpilaspileti, ISIC- kui ka NPNK-kaardi alusel), ITIC-kaardiga õpetajad, pensionärid.

Sarnaselt Sebega kehtib üle 60-aastastele teisipäevaiti, kolmaoäeviti ja neljapäeviti kuni 60-protsendiline soodustus. Lisaks pakub Taisto alates aprillist perekondadele soodsamat bussisõitu: neljaliikmeline või suurem pere saab bussijuhilt perepileti ostes tavapärasest täispileti hinnast kuni 40 protsenti soodustust.

Eelkooliealised lapsed, puudega lapsed, sügava puudega isikud ning nägemispuudega isiku saatjad ja Vabadussõja veteranid saavad sõita tasuta.

Seoses Sebe soodustuste süsteemi muudatusega ütles Taisto Liinid ASi liinispetsialist Jan Landrat, et kuna ühe reisija vedamine maksab sõltumata tema soost, vanusest ja sissetulekust ühe bussifirma jaoks ikka ühepalju, siis võiks kõigile olla piletihind tegelikult ühesugune, bussifirmal pole mingit põhjust kedagi vanuse, soo või sissetuleku tõttu diskrimineerida.

«Küll võiks riik vähemkindlustatud reisijagruppidele osa piletirahast hüvitada, nagu see on arenenud riikides, praegu täidavad bussiettevõtjad erinevate soodustustega pigem riigi sotsiaalseid ülesandeid,» märkis Landrat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles