Bussifirmad teevad noortele soodustusi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Sebe teatel saavad kõik alla 26-aastased noored alates 5. septembrist laupäeviti Eesti-sisestel kaugbussiliinidel sõita 60-protsendilise hinnasoodustusega.


Näiteks pääseb noor pealinnast laupäeviti Haapsallu 40 ja Pärnusse 50 krooniga, Narva 65 ja Kuressaarde 90 krooniga. Tallinnast Tartusse saab aga täistunni ekspressiga 60 krooni eest.

Sebe ASi juhatuse esimehe Hugo Osula sõnul sai mõte alguse kevadel edukalt käivitunud üle 60-aastaste soodustusest, mis on juurde toonud 2,5 korda rohkem eakaid reisijaid. Nimelt kehtib teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti üle 60-aastastele 60-protsendiline soodustus.

«Noorte jaoks aga valisime sooduspäevaks just laupäeva, kuna siis on õppurid koolist vabad ja peredel aega isekeskis mõni tore väljasõit ette võtta,» täpsustas Osula soodustuse tagamaid.

Noortele pakub soodustust ka Taisto, kuid paraku vaid ajutiselt ning ainult Swedbanki väljaantava NPNK Euro<26 tudengikaardi omanikele. Kooli alguse puhul saab 1. septembrist kuni 31. oktoobrini nimetatud kaardiga bussijuhile tasudes tavapärasest bussipileti täishinnast keskmiselt kuni 40 protsenti soodustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles