Pädaste mõisast sai viietärnihotell

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõis.
Pädaste mõis. Foto: Marina Puškar

Muhu saarel asuvast Pädaste mõisast sai Eesti esimene viietärnihotell väljaspool Tallinna.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) juures tegutsev ametlik tärnihotellide staatust reguleeriv hotellide ja motellide järgukomisjon hindas Pädaste mõisa poolt pakutavad teenused viie tärni vääriliseks. Mõisa gurmeerestoranis Alexander kestab pidulik sertifitseerimistseremoonia.

Hotellide klassifitseerimiskomisjoni esimees Anne Samlik teatas, et komisjoni hinnangul vastab Pädaste mõis viie tärni hotelli ehk luksushotelli nõuetele. «Pädaste on tõestanud ligi 13 aastase tegutsemise jooksul võimet pakkuda teeninduse kõrgtaset,» lisas Samlik.

Pädaste mõisa ärijuhi Martin Breueri sõnul on viie tärni saamine parim tunnustus Pädaste meeskonna pingutustele pakkuda tippkvaliteediga teenust.

Breueri sõnul annab tärnihotelli staatus klientidele garantii hotellis pakutavate teenuste taseme ja kvaliteedi osas. «See on väga tähtis, et valitud hotell vastab või isegi ületab külaliste ootusi. Pakume kõrge emotsionaalse väärtusega teenuseid ja meil on hea meel EHRL'i otsuse üle omistada meile viis tärni,» lisas Breuer.

Põhjamaadel ja Balti riikidel on ühtne hotellide tärnisüsteem miinimumnõuete osas. Ühtsed standardid sisaldavad nõudeid hotelli hoonele, pakutavatele teenustele ning mugavusele olenevalt hotelli tärnide arvust.

Eestis tegeleb tärnide andmisega Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) juhatuse poolt kinnitatud seitsmeliikmeline järgukomisjon. Tärnid kehtivad kolm aastat.

Hiljuti valiti Pädaste Mõis ka Andrew Harper‘s Hideaway Report 2009 raames 20 parema hotelli hulka. Eestis on praegu 32 tärnihotelli, neist vaid neli on tunnistatud viie tärni vääriliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles