Naabrite koer kimbutab Pädaste mõisaperet

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Pädaste mõisakompleksi hoonetest.
Üks Pädaste mõisakompleksi hoonetest. Foto: Marina Puškar

Muhu saarel asuva Pädaste mõisa esindaja sõnul käib nende kliente ja pererahvast hirmutamas agressiivne koer, kes on mõisas olevatele loomadele ka kallale läinud.

OÜ Pädaste juhatuse liikme Hans Martin Breueri sõnul on koer klientidele agressiivselt lähenenud ja külastajad on selle pärast ka kaebusi esitanud, kirjutab Oma Saar.

Koeraga kimpus mõis on pöördunud ka Muhu vallavalitsuse poole.

Muhu vallavanema Tiit Peedu sõnul saadetakse koeraomanikule kiri koos meeldetuletusega koerapidamise seaduste kohta, midagi muud vallavanema sõnul hetkel ette ei võeta ning karistamist kavas pole. «Me ei ole diktatuurne vald, et kui midagi on, siis kohe trahvime ja mahalaskmisele,» sõnas Peedu.

Koera omanik Ruti Veskimägi ei nõustu esitatud süüditustega ja ütleb, et tema dogi nimega Suller on ketis olnud juba kolm aastat ja mõisa territooriumil ta käinud ei ole.

Koeraomanik arvab, et Pädaste mõisa kaebuse põhjuseks oli mõni nädal tagasi juhtunud intsident, kui omanik tuli koeraga toast, dogi märkas mõisapere koera ja jooksis talle kallale. Koerad on tema sõnul kokku läinud korduvalt.

Veskimägi on Sooäärtele ka rääkinud, et nad ei jalutaks oma koeraga tema hoovi juures, kui nad aga seda ikkagi teevad, on koertevahelised kaklused ka nende endi süü.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles