Seagripp ei sea reisimisele piiranguid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam..
Tallinna lennujaam.. Foto: Toomas Huik.

Meedias levinud info, et niinimetatud seagripiga või selle kahtlusega inimesi võidakse lennukitele mitte lasta, on mõnevõrra eksitav - seoses uue gripiga ei ole kehtestatud mingisuguseid eritingimusi.


Seagrippi käsitletakse tavalise haigusena ning sellega seoses rakendatavad nõuded ei erine mingil moel tavapärastest reeglitest, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Lennufirmadel on alati olnud õigus pardale mitte lasta silmnähtavalt haigeid ning ka näiteks tugevas alkoholijoobes inimesi.

Kuna seoses seagripiga ei ole otsest reisikeeldu, kohustuslikku vaktsineerimist ega muid piiranguid reisimisele kehtestatud, siis ei peaks Estonian Airi esindaja Triin Tammerti sõnul inimesed kartma, et neid köha-nohu pärast pardale ei lasta. Seni pole kedagi seagripi või selle kahtluse tõttu lennukist maha jäetud. Ka ei nõuta reisijailt mingeid haigustõendeid.

Ootamatuteks olukordadeks ollakse aga valmis. Vastavalt epideemiaohu nõuetele on lennuki pardal olemas ühekordsed ninamaskid reisijatele, samuti spetsiaalsed maskid ja ülikonnad lennuki meeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles