Kõige bakteriterikkamad turismimagnetid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Oscar Wilde`i hauamonument Pariisis
Kirjanik Oscar Wilde`i hauamonument Pariisis Foto: Wikipedia.org

Reisinõuandeid jagav lehekülg TripAdvisor.com reastas maailma kõige bakteriterikkamad turismimagnetid.

Kõige bakteriterikkamaks peetaks Iirimaal asuvat Blarney kivi, mida 2008. aastal külastas umbes 400 000 inimest ning kellest enamik seda kivi suudles.

Nimekirja koostajate sõnul ei ole isegi praegu leviv uus gripp turiste ettevaatlikuks muutnud.

«Nimekirjas olevad viis vaatamisväärsust on populaarsed vaatamata sellele, et need on bakteriterikkad,» sõnas Prantsuse reisiekspert Brooke Ferencsik.

Ekspert lisas, et parim viis nakatumisest hoidumiseks on kas neist paigust eemale hoida, teatud tegevustest loobuda ning võimalikult sageli käsi pesta.

Pole teada, kust ja kuidas Blarney kivi Iirimaale sai. Legendi kohaselt päästis Iirimaa kuningas ühe naise Blarney järvest. Naine soovitas kuningale, et selle kivi suudlemisel saab ta väga kõneosavaks.

Seda müüti peetakse Blarney kivi suudlemistraditsiooni  alguseks. Selleks, et kivi suudelda, peab pooleldi akrobaaditriki tegema.

Mikrobioloogide sõnul on kivi pideva musitamise tõttu seal palju ohtlikke baktereid.

Teisele kohale paigutati USAs Seattle`i osariigis Washingtonis asuv Market Theatre Gum Wall.

Seda seina võib tunda juba lõhna järele. Seinale on kleebitud palju mitmeid erineva maitse ja värviga närimiskumme.

«Inimesed suudavad närimiskummiga kunsti teha, kirjutavad sõnu,» sõnas Market Theateri esindaja Jay Hitt.

Närimiskummitraditsioon sai alguse 1993. aastal, mil üliõpilased seisid lavakatsete järjekorras ja hakkasid igavusest närimiskummi kleepima. Koristajad püüdsid seda maha kiskuda, kuid see hakkas sinna tagasi ilmuma. Lõpuks oli närimiskummi massiliselt.

Itaalia Püha Markuse väljaku tuvid ja nende lindude väljaheited on tervishoiuekspertide hinnangul ohtlikud bakteriallikad.

Igal aastal külastab seda väljakut umbes kaks miljonit turisti. Linnud jätavad väljakule palju väljaheiteid ja mõnikord isegi ründavad pildistajaid.

Ekspertide sõnul võib tuvidega kokku puutudes kergesti mõne haiguse saada.

Alates 2007. aastast on püütud Püha Markuse väljakul tuvide arvu vähendada, kuid tulutult. Turistidel aga keelati lindude söötmine.

Järgmise ohtliku kohana mainiti USAs Californias Hollywoodis asuvat Grauman`s Chinese Thetatre`it. 

Mis on George Clooneyl, Clint Eastwoodil ja Marilyn Monroel ühist? Nende kõigi käejäljed on  selle teatri juures.

246 staari käe- ja jalajälgede paika külastab aastas 4,5 miljonit inimest, kellest enamik mahutab oma käsi või jalgu jälgedesse.

Staaride käe- ja jalajälgede traditsioon sai alguse sellest, kui tollane kuulus näitlejanna Norma Talmage 1927. aastal astus kogemata värskesse tsementi.

Teatri asutaja Sid Grauman sai sellest jälgede idee.

Kohaliku giidi Levi Tinkeri sõnul pestakse neid jälgi iga päev, et haiguste levikut ennetada.

Järgmine on kirjanik Oscar Wilde`i hauamonument Pariisis.

Pariisi Père Lachaise kalmistu hauamonumendil on palju huulepulgajälgi. Tema talendi kummardajatel on harjumus hauakohta suudelda.

1900. aastal meningiidi tagajärjel surnud kirjanik oli üks esimesi, kes oma homoseksuaalsuse paljastas. Homoseksuaalid peavad teda siiani oma suureks iidoliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles