Prantsuse reisibürood pakuvad halva ilma vastu kindlustust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse reisibürood pakuvad halva ilma vastu kindlustust
Prantsuse reisibürood pakuvad halva ilma vastu kindlustust Foto: SCANPIX

Prantsusmaa reisibürood on hakanud pakkuma kindlustust halva ilma vastu.

Pierre & Vacances ja FranceLoc esindajate kinnitusel võib vastavalt kindlustuslepingule saada osa  reisi summast tagasi, kui nädalasel päikesereisil vähemalt neli päeva vihma sajab, kirjutab The Telegraph.

«Kliendid saavad osa reisi eest makstud summast  automaatselt tagasi, kui reisi kestel ei vasta ilm ootustele,» selgitasid esindajad.

Reisifirmad kasutavad Prantsuse meteoroloogiateenistuse andmeid ja satelliitfotosid maailma erinevate paikade ilma kohta. Nende põhjalt langetatakse otsus, kui suur on halva ilma tõenäosus ning arvutatakse välja, kui suur summa tuleks võib-olla kliendile tagastada.

Vihma poolt rikutud päikesepuhkuse eest saab tagasi kuni 400 eurot (6256 krooni).

Reisfirmade sõnul antakse klientidele mobiilisõnumi või meili teel teada, kui neil on halva ilma tõttu õigus kompensatsiooni saada. Klientidele saadetakse paar päeva pärast nende puhkuselt tagasi jõudmist koju tšekk vastava summaga.

Halva ilma vastu kindlustamise idee taga oleva Hervé Kayseri kinnitusel on seda kindlustust katsetatud juba aasta. Vihma vastu end kindlustanud klientidest kümme protsenti on halva ilma tõttu kompensatsiooni saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles