Tõukerattaretk Kreekast Saaremaale jõudis lõpule

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukerattal matkajad Heiki Hanso, Rivo Aruksaar ja Silver Knjazev marsruudil Ateena-Orissaare Pärnut läbimas.
Tõukerattal matkajad Heiki Hanso, Rivo Aruksaar ja Silver Knjazev marsruudil Ateena-Orissaare Pärnut läbimas. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Tormise neljapäeva õhtul kell 18.52 tõukasid 59 päeva Ateenast läbi üheksa riigi Saaremaa poole teel olnud rattamehed Heiki Hanso, Silver Knäzev ja Rivo Aruksaar end Orissaare staadioni väravast sisse.


Mehed tegid naasmise auks viimase sõiduringi ja seiskasid loendurinäidu 3474. kilomeetril, kirjutab Oma Saar.

Päikesepõlenud reisihabemikud said puhkpillimuusika saatel kaela tammepärjad, soojad tervitussõnad ja -meened Orissaare vallavalitsuselt, spordihoonelt puhtad sokid ja saunakülastuse, rahvalt aga lilli, šampust ja maasikaid.

«Olümpose mäe tipust ütlesime Orissaare ja saarlaste poolt suured tervitused sinna ülespoole, olime jumalatele päris lähedal, ehkki neid ei näinud. Ja mõne läbitud lõunariigiga võrreldes pole Eesti elu midagi nii hull,» ütles tuntud maailmaränduri Hannes Hanso noorem vend Heiki.

Kolme mehe tõukerattaretk algas 12. mail Kreeka pealinnast Ateenast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles