Ilusad ilmad kasvatasid huvi Aegna saare vastu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna laevaliin lõpetab selleks aastaks töö.
Aegna laevaliin lõpetab selleks aastaks töö. Foto: Mihkel Maripuu

Aegna saar on tänu ilusatele ilmadele ja saarel aja veetmise võimaluste paranemisele tänavu mullusest palju populaarsem.

«Huvi Aegna saare külastamise vastu on jaanipäevast hüppeliselt kasvanud,» vahendas Raepress Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnu.

«Kui eelmise aasta  jaanipäevanädalal teenindas laevaliin 633 reisijat, siis sel aastal oli samal perioodil 832 sõitjat ning laev tegi ka paar lisareisi,» rääkis Mutli.

Laevaliini Tallinn-Aegna-Tallinn tänavune hooaeg algas 16. mail. Aegnale sõidab Lindaliini ASi mootorlaev Juku, mis teeb juulis reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti koguni kolm reisi päevas, väljudes linnahalli juurest Patarei sadamast kell 9, 12.30 ja 16 ning Aegnalt tagasi kell 11, 14 ja 18.

Esmaspäeval, kolmapäeval ja neljapäeval teeb laev kaks reisi, väljudes Aegnale kell 9 ja kell 16 ning Aegnalt tagasi kell 11 ja 18. Teisipäeviti laev Aegnale ei sõida.

Mutli sõnul teenindati Aegna laevaliinil möödunud aastal 10 000 klienti.

«Aegna saar on avastamist ja külastamist väärt puhkekoht,» lisas Mutli.

Tallinn-Aegna-Tallinn laevaliini navigeerimishooaeg kestab 15. oktoobrini. Navigatsiooniperioodi jooksul on plaanitud sooritada 270 reisi.

Edasi-tagasi täispilet maksab 95, ühe suuna täispilet 65 krooni. Sooduspileti saavad osta õpilased, pensionärid ja represseeritud. Neile maksab edasi-tagasi pilet 60 ning ühe otsa pilet 35 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles