Euroopa lennufirmad on USA omadest täpsemad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi reisilennukid
SASi reisilennukid Foto: SCANPIX
FlightStatsi värskelt avaldatud statistika järgi teevad Euroopa lennufirmad Ameerika ettevõtetele täpsuse osas pika puuga ära.

14-l Euroopa firmal väljus mais rohkem kui 90 protsenti lendudest õigel ajal. Ükski USA ettevõte sellise tulemusega kelkida ei saa – väiksematest firmadest oli parim Hawaiian Airlines 89,8 protsendiga ja suurematest Southwest 84,1 protsendiga.

Eestile tuntud lennufirmadest osutus täpseimaks SAS. Euroopa arvestuses oli SAS Norra teisel ja SAS viiendal kohal. Kokku oli nende graafikus mais üle 20 000 lennu, millest tühistati 50 ning hilines 1300.

Lennujaamade arvestuses paistis täpsusega silma Aasia: Tokyo Haneda, Bangkok, Seoul ja Taipei. Nende vahele mahtus ära ka üks Euroopa esindaja – Schipoli rahvusvaheline lennujaam Amsterdamis.

Eesti lennufirmat Estonian Air ja Tallinna lennujaama FlightStats oma statistikasse ei kaasa.

Samas teatas Estonian Air juunis, et nende väljumise täpsus oli eelmisel kuul 90,3 protsenti ja lendude toimumise protsent 99,6. Nende tulemustega kuulub Estonian Air Euroopa täpsemate lennuettevõtete sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles