Eesti turismifirmad jätkavad sügiseste puhkusereiside müüki Egiptusesse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Giza püramiidide juures.
Turistid Giza püramiidide juures. Foto: SCANPIX

Rootsi reisifirmad peatasid täna puhkusereiside müügi Egiptusesse, Eesti ettevõtted aga jätkavad sügiseste puhkusepakettide müüki, kuna hooaeg algab alles oktoobris ja varem nagunii reise planeeritud pole.

Rootsi reisifirmad teatasid täna, et peatasid vägivalla tõttu kõik reisid Egiptusesse kuni oktoobri keskpaigani ning toovad nädalavahetusel tagasi ligi 500 praegu Egiptuses viibivat Rootsi turisti. Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahtein kinnitas, et Eesti puhkajaid Egiptuses praegu pole ja reiside müük sügiseks jätkub.

«Eesti reisifirmad tooksid ka hea meelega turistid tagasi, kui oleks kedagi tuua,» ütles Lahtein. Ta kinnitas, et Eestist Egiptusesse toimuvate reiside hooaeg algab alles oktoobri keskel ning sel ajal toimuvate puhkusereiside müük praegu jätkub.

«Egiptus on vaieldamatult hea hinnaga, lennuaeg on suhteliselt lühike, kindlustatud on soe ilm, nii et sellele on raske alternatiive leida,» põhjendas Lahtein.

«Põhjust paanikaks pole, me ei tea, mis võib oktoobris tulla,» ütles ta, kuid möönis samas, et kui septembri lõpuks olukord lahenenud pole, peavad reisifirmad kindlasti midagi ette võtma.

Välisministeerium soovitab praegu Egiptusesse reisimist vältida, eelkõige tuleks hoiduda suurematest linnadest ja Ülem-Egiptuse piirkonnast. Punase mere puhkusepiirkondades viibimine ministeeriumi hinnangul samas praegu ohtlik ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles