Kümme külastamisväärset paika Roomas

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giolitti kohvik.
Giolitti kohvik. Foto: Reuters / Scanpix

Rooma ehk Igavene linn tõmbab tähelepanu igal sammul. Selle kaunis arhitektuur, värvikas ajalugu ja uhked vaatamisväärsused tõmbavad turiste magnetina. Väljaanne «Places to See in Your Lifetime» toob välja kümme paika, mida lihtsalt tuleb Roomas olles külastada.

10. Kapitooliumi muuseumid

Kapitooliumi künkal asuvaid kunsti- ja arheoloogiamuuseume peab Roomas olles kindlasti külastama. Muuseumid asuvad kolmes Michelangelo Buonarroti poolt kavandatud palees. Kolm põhihoonet kannavad nime Palazzo Senatorio, Plazzo dei Conservatori, Palazzo Nuovo.

Fotod: AFP/Scanpix

9. Itaalia restoranid

Rooma üks vanemaid jäätisekohvikuid on Giolitti Gelateria, mis hakkas tegutsema 1890. aastal. Il Gelato di San Crispino on samuti väga populaarne kohvik. Kindlasti tasub proovida traditsioonilist Itaalia Margherita pitsat.

Fotod: Reuters/Scanpix

8. Via del Governo Vecchio

Taevalik tänav kõigile ostlejatele. Seal paiknevad kõikide Itaalia disainerite poekesed. Kuna Itaaliat peetakse moe Mekaks, siis on tegemist tänavaga, mille külastust ei tasuks ära jätta.

7. Janiculum (Gianicolo)

Janiculumi mäelt näeb silmipimestavat vaadet Roomale. Lähedale jääb ka Vatikan.

Foto: AP/Scanpix

Foto: AFP/Scanpix

6. Rooma katakombid

1578 avastati läbi juhuse Rooma katakombid. 1593. aastast keskendus Itaalia õpetlane Antonio Bosio katakombide uurimisele. Bosio tuvastas, et katakombe kasutati umbes kolmandal sajandil, kui Roomas oli ristiusk tabu ning kristlased olid sunnitud matma oma kadunukesi maa-alustesse katakombidesse, vahendas ERRi teadusportaal.  

Fotod: AFP/Scanpix

5. Trevi purskkaev

Legendi järgi tuleb purskkaevu basseini visata münt, kui soovitakse kunagi uuesti Rooma tulla. Keskmises nišis seisab merikarpide ja triitonitega ümbritsetuna merejumal Okeanose kuju karbikujulisel kaarikul, mida veavad merihobud.

Foto: AFP/Scanpix

4. Panteon

Panteon ehitati kõigi Antiik-Rooma jumalate templina umbes 115–125 pKr. 

3. Foorum

Rooma linna antiikse turuplatsi varemed.

Foto: Scanpix

2. Colosseum

Kuulus amifiteater Roomas, mis mahutab 50 000 pealtvaatajat. Ehitis rajati Flaviuste ajal.

Fotod: Reuters/Scanpix

1. Vatikan

Vatikan on Roomas asuv linnriik ja katoliikliku kiriku keskus. Kirikuriigi pea on paavst. Tegemist on väikseima riigi maailmas, nii rahvaarvu kui ka pindala poolest. Vatikani keskmes on Peetri kirik ehk Püha Peetruse Basiilika.

Fotod: Scanpix

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles