Põhja-Korea plaanib ehitada futuristliku lennujaama

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea tulevane lennujaam.
Põhja-Korea tulevane lennujaam. Foto: www.karolistudio.eu

Põhja-Korea kaguosa rannikul asuva Wonsani linna lähedusse võib lähitulevikus kerkida 12 000-ruutmeetrine siseaiaga rahvusvaheline lennujaam.

Kommunistlik Põhja-Korea diktaator Kim Jong Un on otsustanud astuda otsustavaid samme turismi arendamiseks selles isoleeritud riigis, vahendab reisiportaal Trip.ee. Kevadel teatas mees, et soovib rajada riigi idaossa Wonsani linna lähedale Masik Passi nimelise suusakeskuse. Nüüd selgub, et Põhja-Korea noor liider plaanib samasse kanti rajada ka uue lennujaama.

Uues lennujaamas saab olema kaks terminali – üks ilmselt rahvusvaheliste ja teine siseriiklike lendude jaoks. Mõlemad on kahekorruselised, kogupinnaga 12 000 ruutmeetrit. Saabuvatele lendudele on mõeldud alumine korrus, väljuvatele ülemine. Rahvusvahelisse terminali tuleb ka siseaed.

Kumbki terminal suudab samaaegselt vastu võtta kuus lennukit. Hetkel teevad rahvusvahelisi lende Põhja-Korea pealinna Pyongyangi vaid Põhja-Korea enda lennufirma Air Koryo ja Air China.

Kokku peaks Wonsani lennuvälja läbilaskevõimsus olema üks miljon reisijat aastas, mis on alla poole Tallinna lennujaama 2012. aastal läbinud reisijate arvust.

Pole andmeid, et lennujaama ehitus oleks kindlalt otsustatud, kuid kõik märgid näitavad, et Põhja-Korea plaanib Wonsani piirkonnas aktiivselt turismi arendama hakata. Wonsani lennuväljast peaks saama Kumgangi turismipiirkonna transpordikeskus.

Wonsani lennuvälja arhitektuuriline lahendus on inspireeritud traditsioonilisest Korea trummist.

Uus lennujaam peaks hinnanguliselt maksma minema 200 miljonit dollarit. Arhitektuuriline kavand selleks on tellitud Hongkongi arhitektuuribüroolt PLT. Oma panuse on andnud ka Leedu päritolu arhitekt Karolis Kazlauskas.

Vaata rohkem pilte siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles