Riigimeedia: Pekingit külastanud turistide arv vähenes õhusaaste tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Pekingis Tiananmeni väljakul.
Turistid Pekingis Tiananmeni väljakul. Foto: SCANPIX

Hiina pealinna Pekingit külastas selle aasta esimeses pooles 2012. aasta sama perioodiga võrreldes üle 14 protsendi vähem inimesi ning languses on süüdi õhusaaste, teatas Hiina riigimeedia täna.

Pekingit 2013. aasta esimeses pooles külastanud turistide koguarv oli 2,14 miljonit, mis tähendab möödunud aastaga võrreldes 14,3-protsendist langust, vahendas riiklik päevaleht China Daily ametlikke andmeid.

Avaldatud raporti andmetel ei ole aasta esimeses pooles pealinna saabuvate turistide arv pärast 2008. aastat kordagi langenud. Langusele aitas kaasa «sageliesinev õhusaaste», tsiteeris ajaleht Pekingi turismiarenduskomisjoni esimehe Lu Yongi sõnu.

Abi ei ole olnud ka uuest jaanuaris kehtestatud korrast, mis lubab 45 riigi turistidel veeta Pekingis 72 tundi viisavabalt.

Pekingis esineb sageli ohtlikku õhusaastet ning jaanuaris ületas saasteosakeste kontsentratsioon pealinna õhus Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) normi pea 40-kordselt, millest kirjutas kogu maailma meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles