Ryanair'i juht: tõstame pagasi tasu, kuni saame pagasist lahti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair'i juht O'Leary tahab pagasist lahti saada.
Ryanair'i juht O'Leary tahab pagasist lahti saada. Foto: Reuters / Scanpix

Ryanairi juht Michael O'Leary tunnistas, et nad tõstsid äraantava pagasi tasu suviseks ajaks 20 euroni.

«Sellepärast et inimestel on rohkem pagasit. Me ei taha pagasit. Me tõstame järjest tasusid, kuni saame pagasist lahti,» ütles O'Leary The Telegraphile.

Ta tõi välja, et sellest ajast, kui Ryanair hakkas pagasi eest tasu küsima, on pagasiga reisivate inimeste hulk langenud 80 protsendilt 19 protsendini.

«Me ei saa pagasist kunagi täielikult lahti, aga ma oleksin pettunud, kui me ei saa seda numbrit 10 protsendini,» selgitas O'Leary ja lisas, et isegi «proua O'Leary võtab nüüd reisidele vähem kingapaare kaasa».

Käsipagasi eest ei hakka Ryanair O'Leary sõnul lähiajal Wizz Air'i eeskujul tasu küsima, kuid pikemas perspektiivis on see paratamatu.

«Ma usun, et tulevikus hakkavad lennufirmad käsipagasi eest raha küsima, aga ma ei kujuta veel ette, kuidas seda tehakse. On ebatõenäoline, et meie seda teeme. Vähemalt mitte enne, kui näeme, mida sellest võita on,» rääkis O'Leary.

O'Leary hinnangul näevad lennufirmad käsipagasi tasustamist lihtsa tuluallikana, aga väravas reisijatelt lisatasu küsimine võtaks liiga palju aega ja ajaks Ryanairi lennugraafiku sassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles