Seiklusturism kannatab majanduskriisi tõttu vähe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirhami sadam
Dirhami sadam Foto: Küllike Rooväli

Jahe ilm ja majanduskriis annavad vähem tööd kodumaisele meelelahutustööstusele, kuid seiklusturismi harrastajad on oma hobile truud.

Kui paljud seikluspargid külastajate nappuse üle tänu kooliaasta lõpule kurta ei saa, siis näiteks seiklusturismi harrastajad enam mitmepäevastes laagrites ei käi, pühendunud harrastajad oma hobidest siiski täielikult ei loobu, vaid hoiavad pigem kokku muude asjade pealt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Dirhami sadamas valmistutakse retkeks Neugrundi - kunagisse meteoriidikraatrisse, kus peale selle võib vaadata purukspommitatud sõjalaeva rususid, 350 krooni maksab selline sõit nina peale.

«Varustust ei jõua nagu osta, see on üsna kallis, aga kui seda rentida ja mõistlikult käia, siis saab ikka käidud,» ütles Teet.

Live House sukeldumisklubi juhataja Jako Vernik ütles, et vähem inimesi on vee all kui varem, täna on paadis viis meest, kuigi kümme mahuks ära. Kui vanasti telliti kaldale kokk ja jäädi mitmeks päevaks, siis nüüd seda enam ei ole.

Kuigi meelelahutajatel tuleb püksirihma koomale tõmmata, pole seiklus ja ka kulukad vaba aja veetmise võimalused välja surnud, hobid ei tundu olevat see kuluartikkel, millest esmajärjekorras loobutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles